Over mij

Over mij

Ik ben Marijke van de Kamp-Jacobs, moeder van twee puberdochters en woonachtig in Oosterbeek.

In 2014 maakte ik kennis met Chi Neng Qigong en was verwonderd door het positieve effect die de eenvoudige oefeningen op mij hadden. Ik volgde de Qigong-opleidingen Level 1, 2 en 3 en Qigong voor kids bij het Chi Neng Instituut te Arnhem. Ik besloot na een loopbaan in de zakelijke dienstverlening mijn hart te volgen en Qigong-les te gaan geven aan kinderen en professionals die met kinderen werken.

Mijn doel is om zoveel mogelijk kinderen en professionals die met kinderen werken deze mooie Qigong oefeningen en bijbehorende theorie te leren om zo bij te dragen aan een gezondere en liefdevollere wereld.

Mijn praktijk is gelegen in de vrije natuur. Als de weersomstandigheden het toelaten, trainen we buiten in de natuur, anders binnen.


7 dagen trainen in een klooster op Mallorca

Waarom Qigong voor kids?

Ik zie hoe kinderen en jongeren tegenwoordig ‘worstelen’ met deze prestatie-maatschappij waarbij iedereen moet voldoen aan het ideaal plaatje. Wat social media doet en hoe we steeds meer gericht zijn op de ‘buitenwereld’ en het contact met onszelf en de natuur verliezen. Dat je nauwelijks nog mag zijn wie je écht bent en wat voor onrust en stress dit met zich meebrengt. Als je niet voldoet aan het ideaal plaatje hoor je er niet meer bij.

Ik help kinderen graag om weer contact te maken met zichzelf. Dat ze gewoon mogen zijn wie ze écht zijn. Door op jonge leeftijd spelenderwijs kennis te maken met Qigong leren kinderen door oefeningen meer rust en ontspanning te krijgen, hun emoties in balans te houden als het even spannend wordt, meer zelfvertrouwen en energie te krijgen en lekkerder in hun vel te zitten. Dat ze hun intuïtie en hun hart mogen volgen. Dat je hart altijd gelijk heeft. Dat je mag kijken naar jezelf met zachtheid en een innerlijke glimlach. Met de liefde zoals je naar een pasgeboren baby kijkt als je die in je armen vasthoudt.

Vandaar ook mijn bedrijfsnaam ‘Qieez’. Niet ‘Say Cheese’, maar ‘Say Qieez’!
Met de Qi van Qigong. Met een glimlach naar jezelf kijken!

In de Qigong-oefeningen maken we gebruik van de ‘innerlijke glimlach’. Kijken met liefde naar jezelf. We zijn vaak streng voor onszelf en vinden niet snel dat we het goed doen. In mijn lessen en in mijn dagelijks leven probeer ik met zachtheid en respect naar mijzelf (en mijn omgeving) te kijken. Zonder oordeel en met een uitnodigende blik naar mijn lichaam en geest. Als je zonder oordeel kijkt naar wat er is, kan ‘het probleem’ zich werkelijk laten zien. Er ontstaat dan ruimte om te bewegen, te veranderen, te ontwikkelen en te groeien.
Als je met een innerlijke glimlach en met zachte liefdevolle aandacht naar binnen kijkt, openbaren de mogelijkheden zich vanzelf! Dat geldt niet alleen voor de lessen, maar ook voor het dagelijkse leven!